Certificering

Politiekeurmerk

De basisgedachte aangaande inbraakwerendheid is in de bestaande bouw en in de nieuwbouw, gemeten in prestatietermen, gelijk.

Voor de inbreker bereikbare ramen en deuren dienen gedurende ten minste 3 minuten tegen een poging tot inbraak bestand te zijn. 3 minuten lijkt niet veel, maar is het wel. Het betekent namelijk 3 minuten ter zake kundig, doelgericht en heel erg hard werken. In de praktijk betekent dit dat de gelegenheidsinbreker niet binnen komt.

Het hang en sluitwerk (Politie Keurmerk Veilig Wonen) met certificaat weerstandsklasse 2 Nen 5096.

FSC®-keurmerk

De Grotendorst BV is sinds 2008 FSC® gecertificeerd, aansluitingsnummer:

SCS-COC-000652-GN, en heeft de eerste projecten al onder dit keurmerk geleverd.

FSC® staat voor “Forest Stewardship Council®”.

Het is een internationale, onafhankelijke, niet-gouvernementele non-profit organisatie. Ze werd in 1993 opgericht door boseigenaars, de houtsector, sociale bewegingen en milieuorganisaties en streeft naar verantwoord wereldwijd bosbeheer.

FSC®-labeling van hout of papier is een garantie voor afkomst uit verantwoord beheerde bossen en berust op 2 peilers:

  • De Certificering van verantwoord beheerde bossen volgens een aantal strikte principes
  • De Chain of Custody (CoC) certificering van alle bedrijven die een schakel vormen in het traject tussen bos en eindconsument. Traceerbaarheid, identificatie en scheiding van goederen zijn hierbij sleutelbegrippen.

Voor verdere informatie over FSC® kunt u klikken op deze link: FSC-info

Vraag naar onze FSC® gecertificeerde producten.

S.G.T.-certificering

De Grotendorst is aangesloten bij de Stichting Garantie Timmerwerk (SGT). Het is dan ook mogelijk om onze producten onder de S.G.T. voorwaarden af te nemen. Zie voor uitgebreide uitleg de S.G.T. brochure.

KOMO certificering

De kozijnen zijn leverbaar met het KOMO attest-met-productcertificaat, nr. 30105/00, wat betekent dat ze voldoen aan de richtlijnen, voorgeschreven en gecontroleerd door de SKH (Stichting Keuringsbureau Hout)

De concepten I, II en III

De concepten maken het opdrachtgevers van gevelproducten makkelijk.

Makkelijk in wat ze bestellen en vooral makkelijk in wat ze van de timmerindustrie gaan krijgen en mogen verwachten. Een goede manier om de verantwoordelijk-heden over en weer duidelijk te krijgen.

Hier de concepten voor u op een rij:

Concept I:
In dit concept levert de timmerfabriek traditioneel de kozijnen, in de grondverf, als halfproduct aan de bouw. Het bouwbedrijf kan, passend in zijn bouwwijze en onder zijn verantwoordelijkheid, het product plaatsen en compleet maken.

Concept II:
In dit concept zijn de gevelproducten vanuit de fabriek voorzien van aanvullende beschermlagen en detailleringen. Hierdoor wordt de duurzaamheid van onze gevelproducten verbeterd, waardoor de verzorging sterk wordt vereenvoudigd en de onderhoudsfrequentie aanzienlijk wordt verlaagd

Concept III:
Het afmonteren, beglazen en aflakken geschiedt geheel onder verantwoordelijk-heid van de timmerfabrikant. Het geheel wordt gefabriceerd en afgewerkt onder geconditioneerde omstandigheden en levert een kwalitatief hoogwaardig product op. Doordat de timmerfabrikant zelf verantwoordelijk is voor de montage op het werk kan hij hier een volledige 10 jaar garantie geven op het eindproduct.