De Grotendorst

AXA Smart Easyfix ® Scharnieren

AXA Smart Easyfix ® Scharnieren

30-03-2012

De Grotendorst B.V. gaat over op de Axa easyfix scharnieren.

Draagvermogen

Ramen en deuren worden hoger, breder en dikker, en ook het glaspakket neemt in gewicht toe. Dit vraagt om scharnieren met een hoog draagvermogen. De AXA Smart Easyfix® is zo’n scharnier. In tegenstelling tot andere scharnieren, waarbij de druk vaak geconcentreerd wordt op één punt, zorgen de slijtvaste AXApom lagers voor een drukverdeling over twee punten. Hierdoor is het draagvermogen verder toegenomen

AXApom lagers

Axapom lagers zijn gemaakt van een speciale kunststof. Deze kunststof heeft een hard, glad en slijtvast oppervlak en wordt bij industriële toepassing als metaalvervanger gebruikt. De zelfsmerende eigenschap voorkomt het zogenaamde stick-slipeffect, waar bij twee schuivende oppervlakken met schokkende bewegingen (krakend) over elkaar heengaan. De lagers draaien soepel en geruisloos en voorkomen streepvorming op het schilderwerk. De vochtopname van de lagers is extreem laag (0,5%), ze oxideren niet en vergen geen bijzonder onderhoud. Door de zwarte uitvoering is oppervlaktevuil niet zichtbaar.

Xtremecoat®

Corrosie is bij extreme invloeden, zoals aan de kust of in zwembaden, vaak een groot probleem. De AXA Xtremecoat® finish beschermt het staal optimaal. Dankzij deze coating zijn extreme invloeden minder nadelig voor de levensduur van het scharnier. Ook visueel is Xtremecoat® een fraaie oplossing voor ramen en deuren.

Nieuwsberichten

Kerntrek beveiliging

Alle deuren standaard voorzien van Kerntrek veiligheids beslag.

lees verder

© 2012 - 2019 grotendorst bv | leveringsvoorwaarden | privacy | webdesign